Markus Liebherr Pavilion

Bouygues UK

In April 2014 Ridon Joinery was approached by Bouygues UK to supply and install the fitted joinery at Southampton Football Clubs new training facilities in Marchwood. The new £40million pound football development and support centre is a top class training facility designed to continue the clubs incredible record of producing foot balling talent. The project involved working closely with Bouygues UK, AFL architects and Southampton Football club to achieve a high standard of fit out, with the main focus being the first team lockers and storage areas.

Academy Dining The area was designed to achieve the best use of space for the academy team players. The room featured a full height TV unit. Using our in house CNC machine we re engraved the club logo to produce a decorative radiator cover panel, which has now been used on further project in the stadium. We designed and fabricated a 6m long high level eating table with a goal post design. This was finished in white Corian to give a long lasting finish for many years. Lounge A relaxing area for players to take some time out from training. The full height TV unit was designed to give a chimney breast type look. The unit houses DVD, playstations and interactive controllers. Finished in a spray lacquer to give a seamless finish.

Player Analysis This room was designed to feature a new player’s analysis system the club had specifically designed for their own requirements. We designed and fabricated a curved seating area that the payers cold sit on whilst analysis’s sit behind. House in the desk was the PC controls units and touch screen controls. Auditorium An area for the players and management team to be interviewed. The desk was fabricated from Corian to give a concrete effect look with a smooth finish. The desk was solid ash with a white washed finish. The high level area housed the control panels and touch screen control unit.

Changing Areas This was the main area of focus for the training ground. A total area of 5 academy changing room areas and 2 rooms for the first team these were the main focus of the building. Graded in 3 different ways each room featured a slightly different design. The academy changing areas featured leather seat pads and maple benches, the second grade lockers incorporated a flush fitting drawer on touch open runners. For the first team area we fabricated 3 full size lockers each with a slightly different design. The final design was based around a white ash timber finish with a black and red leather seat pad with a total of 28 lockers. They feature the most modern of digital locks with all the fittings in stainless steel.